Nieuws
Zoeken


ZiM Atelier  
ZiM Nomadisch  
Zwaanshals Danst! / 3  
con·sens·us / 2  
Bastaardvolk / 1  
ZiM Radio  
ZiM Poppenkast  
Ritme van het Zwaanshals  
Verborgen verhalen  
Flyers  
Tassen  
Vlaggen  
 

ZiM nomadisch

con·sens·us / 1001 Bewegingen:
uitnodiging aan stiekeme dansers

Een dansprogramma met Eva Tremel en Thomas Körtvélyessy + gasten.

In 2002 startten Eva Tremel en Thomas Körtvélyessy het project con·sens·us waarin zij uitvoeringen maken in de zone tussen kunst en het alledaagse. Veel van de performances waren bewust op het randje van het wel/niet waarneembare. Leidraad: open zijn voor beleving en direct daarop ingaan middels beweging.

Op uitnodiging van Daniela Swarowsky gaan de dansers de straat op in het gebied in en rond het Zwaanshals met de voorstelling "Invitation to Secret Dancers" (Uitnodiging aan Stiekeme Dansers) Het thema is de overgang tussen kunst en het alledaagse… middels beweging. Daarbij maken zij o.a. gebruik van al bestaande dansen, zoals van de Amerikaanse pionier Elaine Summers. Zij maakte in de jaren 60 en 70 stukken die door iedereen kunnen worden uitgevoerd en tegelijkertijd een artistiek hoogstaand resultaat leveren.

Op zaterdag 23 oktober is er tussen 13:30 en 17:00 een inloopmiddag voor kinderen bij Buikdansschool Soraya Sultan, Zwaanshals 206B. Hierop komt een vervolg voor jong en oud op woensdag 27 oktober in ZiM atelier, Zwaanshals 295. Iedereen is welkom haar of zijn favoriete en/of traditionele dansen mee te brengen en aan elkaar voor te stellen.

Uiteindelijk maken de kunstenaars een arrangement dat zal worden uitgevoerd op hun afsluiting, donderdag 28 oktober tussen 17:00 en 18:00 op het Noordplein.