Nieuws
Zoeken


Wat is ZiM?  
Wat doet ZiM?  
ZiM visie  
ZiM kantoor  
ZiM in ZwaMoka  
Samenwerkingsverbanden  
Contact  
 

ZiM VisieZiM wil een discussie over het begrip identiteit. Op het Zwaanshals leven legio culturen met elkaar op een oppervlakte van enkele vierkante kilometers. Welk beeld bestaat er van een andere cultuur? Hoe denkt een Marokkaan over een Nederlander, hoe ziet een Nederlander de Turkse cultuur? Wat doen dromen over het thuisland met iemand? Hoe integreert iemand zijn ideeën daarover in zijn huidige leefomgeving?

ZiM wil door middel van kunstprojecten bruggen bouwen tussen de verschillende culturen en taalbarrières overwinnen. Bewerkstelligen dat mensen 'de ander' leren kennen. Het uitvinden van een 'nieuwe (beeld)taal' is daarbij een van de doelstellingen, zonder de westerse cultuur te willen opleggen aan migrantengroeperingen.
In Rotterdam is 50% van de bevolking van allochtone afkomst. In het Zwaanhals ligt dit percentage tussen de 60 en 80%. Waarom deze realiteit ontkennen? ZiM wil dit gegeven oppakken en er iets positiefs mee doen. Door het vertrouwen van de bewoners in zichzelf en in elkaar te bevorderen zal de uitstraling van het Zwaanshals verbeteren.