Nieuws
Zoeken


Wat is ZiM?  
Wat doet ZiM?  
ZiM visie  
ZiM kantoor  
ZiM in ZwaMoka  
Samenwerkingsverbanden  
Contact  
 

ZiM in ZwaMoKa (groeibriljant Noord)ZiM is sinds kort onderdeel van 'Zwamoka, Groeibriljant Noord'. Het Groeibriljantenproject is een initiatief van de gemeente Rotterdam.
De gemeente heeft een aantal plekken in de stad aangewezen als 'groeibriljant': achterstandswijken die de potentie hebben om als voortrekker voor buurtverbetering te gaan fungeren.
Voor deze gebieden is geld ter beschikking gesteld. Men wil daarmee particuliere initiatieven een positieve impuls geven.
De Groeibriljant in het Oude Noorden van Rotterdam is Zwamoka genoemd naar de hoofdstraten in het gebied: het Zwaanshals, de Zaagmolenkade en het Noordplein.

In Zwamoka werken zes partijen samen waarvan ZiM er één is. De andere partijen zijn de woningbouwcorporaties Com-wonen en Patrimonium Woning Stichting (PWS), de ondernemers Het Kookpunt, Pasta Genova en PosseTive Factory.

Door deel te nemen aan de Groeibriljant krijgt ZiM een politieke en strategische stem in dit project, dat veel voor de toekomst van de buurt kan betekenen.