English
Zoeken


Wat is ZiM?  
Wat doet ZiM?  
ZiM visie  
ZiM kantoor  
ZiM in ZwaMoka  
Samenwerkingsverbanden  
Contact  
  
 

Zwaanshals in Motion?ZiM is een maatschappelijk kunstproject van Stichting Occupying Space. Initiatiefnemer is Daniela Swarowsky. ZiM staat voor Zwaanshals in Motion. Het Zwaanshals is een straat in het Oude Noorden van Rotterdam. Samen met winkeliers, bewoners en kunstenaars wil ZiM het Zwaanshals in beweging brengen en nieuwe impulsen geven. ZiM is een kunstproject waarbij de samenwerking met de bewoners ZiM maakt wat het is. ZiM heeft een tijdsbestek van op z'n minst een jaar en gaat van start op 3 september 2004.

ZiM heeft alles te maken met het Zwaanshals, een levendige en kleurrijke winkelstraat in het Oude Noorden in Rotterdam. Er wonen mensen uit verschillende culturen, zoals Marokkanen, Turken, SomaliŽrs, Kaapverdianen, Spanjaarden en Nederlanders. Deze bevolkingsgroepen hebben weinig contact met elkaar. Door angst, onwetendheid, vooroordelen of misschien door verlegenheid neemt niemand de eerste stap om de grenzen te passeren.
Juist in deze tijd waarin de afstand en de angst tussen de verschillende bevolkingsgroepen steeds groter lijken te worden is het van groot belang actie te ondernemen waardoor de verschillende groepen elkaar beter leren kennen.
Daniela Swarowsky: "Het Zwaanshals kun je beschouwen als een miniatuurversie van de wereld: de botsing tussen de eerste en de derde wereld, met alle historische bagage die elk met zich mee brengt. Het is aan ons, de samenleving van nu, om hier iets mee te doen."